Volem fer-vos saber que BLOC-Compromís de Museros ha comunicat a l’alcaldia i a la secretaria de l’Ajuntament que, d’acord amb la Constitució i diverses sentències del Tribunal Suprem i del TSJCV, el pròxim ple el gravarem per a difondre’l després per tots els mitjans que estiguen al nostre abast. Abans d’arribar ací, el govern va negar-se a gravar-los i penjar-los en la web municipal (desembre de 2011) i després va votar que no a permetre al públic gravar-los (abril de 2012). Sempre amb els vots en contra del PP i l’abstenció còmplice de SIM. El pròxim, el gravarem.
Ací teniu el text de la comunicació que hem entregat per registre d’entrada a l’Ajuntament:
SR. ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE MUSEROS
SRA. SECRETÀRIA GENERAL DE L’AJUNTAMENT DE MUSEROS
ANDREU COLLADO GARCIA portaveu del Grup Municipal BLOC-Compromís de l’Ajuntament de Museros,

EXPOSE:
PRIMER.- En 16 de desembre de 2011, BLOC-Compromís vam presentar per registre d’entrada una moció per a la gravació i la difusió dels plens municipals per Internet. Moció que fou debatuda i rebutjada en el ple de 22 de desembre de 2011 amb els vots en contra del Partit Popular, l’abstenció de SIM i els vots a favor de BLOC-Compromís i el PSOE. Per tant, l’Ajuntament en estos moments renuncia a exercir el dret de la dita gravació. Posteriorment, en el ple del dia 26 de febrer BLOC-Compromís presentà una nova moció perquè el govern de l’Ajuntament permetera al públic assistent gravar lliurement els plens. Aquella moció també va ser rebutjada pels vots en contra del PP, l’abstenció de SIM i els vots favorables de BLOC-Compromís i PSOE.

SEGON.- El Tribunal Suprem, concretament la Sala del Contenciós Administratiu, secció 7a, en sentència d’11 de maig de 2007, d’acord amb les normes constitucionals i la jurisprudència constitucional, garanteix de forma contundent el dret a la gravació de les sessions plenàries per part d’un particular, és a dir, el dret a l’obtenció i la difusió d’informació d’interés general com és el cas del ple d’un ajuntament. En este sentit, dictaminà contra l’Ajuntament de Pilar de la Horadada per haver conculcat este dret (Document núm. 1, que s’adjunta).

TERCER.- El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Sala del Contenciós Administratiu, secció 1a, en sentència de 27 de gener de 2009, núm. 42/2009, ratifica este dret, d’acord amb la nombrosa jurisprudència, i dictamina, en el mateix sentit, en contra de l’Ajuntament de Manises. (Document núm. 2, que s’adjunta).

QUART.- El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Sala del Contenciós Administratiu, secció 5a, en sentència de 7 d’octubre de 2011, núm. 668/2011, ratifica este dret, d’acord amb la nombrosa jurisprudència, i dictamina, en el mateix sentit, en contra de l’Ajuntament d’Enguera. (Document núm. 3, que s’adjunta).

QUINT.- D’acord amb l’informe 0526/2009 de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, la gravació i difusió dels plens per Internet no suposa cap vulneració de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de dades de caràcter personal, i assenyala com a convenient informar les persones afectades que les sessions plenàries seran publicades en Internet. (Document núm. 4, que s’adjunta).
Es per tot això que,
COMUNIQUE:

PRIMER.- BLOC-Compromís de Museros, d’acord amb l’art. 20 de la Constitució Espanyola, té la intenció d’exercir el seu dret constitucional de gravar i difondre per Internet les sessions plenàries de l’Ajuntament de Museros a partir de la sessió ordinària corresponent al mes de juny de 2012. Sessions que seran publicades en qualsevol dels nostres espais de difusió, com ara les nostres webs, www.blocmuseros.org i en www.youtube.com/user/blocmuseros, en el nostre perfil de facebook, www.facebook.com/#!/bloc.museros; o en qualsevol altre mitjà de comunicació que fem servir fent ús del nostre dret a informar de l’activitat política i de la gestió municipals. Comunicació que demane que es trasllade al conjunt de regidors i regidores de l’Ajuntament de Museros per al seu coneixement.
Museros, 14 de juny de 2012