En l’entrada de més avall parlàvem dels jornals establits per José M. Aznar per a l’alcaldia que ell mateix ostenta i per a l’equip de govern. Recordem que l’alcalde va argumentar que les retribucions assignades ens situaven en la mitjana baixa dels pobles de la nostra contornada.

Bé, ara ja va sabent-se què cobraran en altres pobles i, oh sorpresa!, resulta que l’equip de govern de Museros no està en la mitjana baixa que proclamava l’alcalde sinó en la franja alta de l’Horta Nord. A més, a l’hora d’establir comparances caldria tindre en compte les dimensions i els pressupostos de cada municipi perquè és obvi que no és el mateix Massalfassar que Paterna o Albuixec que Burjassot, posem per cas. Així, resulta que l’alcalde de Museros, on vivim unes 5.800 persones, té un sou brut de 43.020 €, mentre que el de Meliana, amb més de 10.000 habitants i prou més pressupost s’ha fixat un jornal de 39.000 € o a Foios, poble de 6.800 hab., 32.000 €. Tota una altra qüestió és l’alliberament parcial de tots els regidors del govern. Javier Marí cobrarà 1.614 € bruts (14 pagues) per una dedicació del 57% i la resta 872 € bruts (14 pagues) pel 31%. Però va i resulta que això tampoc és la tònica absolutament general en molts pobles. De fet, hi ha ajuntaments en què s’allibera algun regidor i la resta cobren per assistència als plens. I en alguns altres, com Godella (amb més de 13.000 habitants i molt més pressupost), sí que s’han alliberat els regidors i regidores del govern, però només per 6 hores a la setmana.
En definitiva, és evident que el model triat no era l’únic possible. Més encara, ara que ja coneixem el que es cobrarà en altres municipis, queda absolutament desmentit per la realitat el que va afirmar José M. Aznar quan va dir que Museros, quant als jornals de l’equip de govern PP-SIM, estaria en la mitjana baixa dels pobles de la contornada. Però ells encabotats i a la seua, ni capaços de baixar-se el 5% com als funcionaris han sigut!