Este dissabte es va constituir el nou ajuntament de Museros. Més avall teniu el vídeo de promesa del càrrec d’Andreu Collado i Víctor Xercavins, els dos regidors que BLOC-Compromís tindrà esta legislatura al consistori. I també adjuntem el discurs que pronuncià qui serà portaveu del grup municipal, Andreu Collado.


Pròximament, quan s’haja fet el Ple d’organització i l’alcalde, José M. Aznar, haja repartit les delegacions als diferents regidors del PP i el de SIM, amb qui va reconéixer plena sintonia i a qui va prometre en el seu discurs que li donaria les regidories «que es mereix», donarem a conéixer la nostra opinió sobre el nou equip de govern i sobre el procés que ha desembocat en una reedició del govern PP-SIM a Museros.

Discurs Ple d’Investidura-2011

Vull començar este discurs en nom del Bloc Nacionalista Valencià-Compromís per Museros com la bona educació i la cortesia exigeix, i per això felicite el nou alcalde de Museros D. José Maria Aznar Monferrer. També vull fer-li una petició, que treballe molt i honestament per Museros. El nostre poble es troba en un moment de crisi econòmica gravíssima que fa més necessari que mai aplicar el trellat, el sentit comú i el coneixement al servei de l’acció de govern. Sàpiga que tindrà la col·laboració de BLOC-Compromís en aquelles decisions que siguen en benefici de la majoria dels nostres conciutadans. Però sàpiga també que tindrà l’oposició més rotunda dels regidors del BLOC-Compromís en aquells temes que suposen un retrocés per a la qualitat de vida dels muserencs o que vagen en contra dels valors progressistes, valencianistes i de defensa del medi ambient que BLOC-Compromís representa. Com hem volgut destacar en la fórmula de promesa del nostre càrrec, defensarem rotundament, amb totes les nostres forces, l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat com a aposta de futur per a la nostra societat. El nostre model educatiu ha estat posat en qüestió estes últimes setmanes amb declaracions i actuacions del govern valencià que trenquen el consens aconseguit en el món educatiu de defensa de la llengua pròpia, que necessita especial protecció, tal com subratlla el nostre estatut d’autonomia i diverses lleis emanades d’ell. Els regidors de BLOC-Compromís ens dedicarem, com sempre hem fet, a defendre el valencià dels atacs que suposen un pas arrere en la lluita per la seua dignificació i per aconseguir una presència publica en tots els àmbits de la nostra societat.

En segon lloc vull donar les gràcies als 581 muserencs i muserenques que el passat 22 de maig van confiar en BLOC-Compromís i ens van convertir per terceres eleccions consecutives en la 3a força municipal del poble. Com sempre hem fet, prometem treball, esforç i il·lusió per als pròxims 4 anys i esperem ser dignes de la confiança que molts heu dipositat en nosaltres per a intentar fer de Museros un poble on viure millor. Ja fa 5 legislatures que ho fem, primer Vicent Costa, després jo mateix i ara s’incorpora un nou regidor que ja acumula molts anys de militància política en el nostre projecte i de treball constant pel seu poble, Víctor Xercavins.

I en tercer lloc vull fer una explicació del nostre vot en esta sessió d’investidura. Després de les eleccions municipals i tenint en compte els resultats, no hi ha hagut cap pacte ni cap acord amb la resta de partits polítics del consistori. BLOC-Compromís, que és un partit polític autònom i responsable, el seu col·lectiu local i els regidors que ací el representen vam decidir que la postura més honesta i coherent era votar el nostre candidat a l’alcaldia, que sóc jo mateix. La gent que ha votat BLOC-Compromís és perquè volia que el BLOC assumira l’alcaldia de Museros, per això hem presentat la nostra candidatura i per això hem votat el nostre candidat, tal com hem fet en l’any 2003 i 2007.

I ja per acabar el discurs simplement volia donar les gràcies a tot el poble de Museros per haver participat en les eleccions donant un exemple de compromís democràtic i de civisme. Entre tots hem triat les persones i els partits que ens representaran els pròxims 4 anys, a tots els que hem eixit elegits els demane que treballem amb dedicació i integritat pel nostre poble.

Moltes gràcies.