EL BLOC LAMENTA QUE, PER QUARTA VEGADA, EL GOVERN MUNICIPAL NO ACCEPTE REDUIR ELS JORNALS DELS POLÍTICS
En l’últim Ple, el BLOC va tornar a sol·licitar, per quarta vegada, que es reduïren les assignacions destinades als grups polítics, als regidors –de l’oposició i el govern– i a l’alcaldia. Fins ara, Andreu Collado, regidor valencianista, havia demanat una rebaixa en consonància amb la pujada d’impostos (entre un 5 i un 10%) derivada del Pla de Sanejament aprovat pel govern PP-SIM.
Ara, a més, s’ha unit la rebaixa dels sous decretada pel Govern de Madrid a funcionaris i empleats públics que també afecta, òbviament, els funcionaris i treballadors de l’Ajuntament de Museros amb diferents percentatges.
S’ha de tindre en compte, a més, que diversos responsables de diferents administracions de tot el país i de totes les tendències polítiques (ajuntaments, diputacions i Generalitat) ja han fet públiques rebaixes en les assignacions dels càrrecs públics.
Recordem que la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) ha recomanat als responsables dels ajuntaments que, atenent la situació general de crisi econòmica i com a mesura solidària i exemplaritzant, els alcaldes i regidors reduïsquen les seues retribucions d’acord amb uns barems com en el cas dels funcionaris.
El Sr. J. M. Aznar, alcalde de Museros, va afirmar en el Ple que eixos acords no són vinculants i que les retribucions estan congelades des de fa dos anys. Si bé això és cert, en el BLOC,
recordem que la pujada per als regidors del Govern esta legislatura va estar al voltant del 100%, d’uns 400 € a uns 800 €, el del primer tinent d’alcalde es fixà en més de 1.600 € i en el cas de l’alcaldia la pujada s’acostava al triple, amb 3.072 € bruts i 14 pagues.
Tenint en compte això, encara es comprén menys l’encabotament a no fer un gest solidari i rebaixar les retribucions dels càrrecs públics en la línia de la immensa majoria d’ajuntaments valencians i de tot l’Estat que sí que ho estan fent.
La qüestió, en la premsa

Feu clic damunt de la imatge per a fer-la més gran

La Gaceta de l’Horta Nord