El dijous 21 de gener es féu el que va ser el primer ple ordinari de l’any i, com sempre, ací vos oferim un resum del més destacat que va tractar el plenari.

Entre els punts de l’ordre del dia hi havia l’aprovació del Pla de Reforma Interior de la zona de Hierros Sopena. Calia revisar la situació urbanística de la zona després del trasllat de l’empresa ja que amb el temps el lloc s’ha deteriorat i s’està convertint en un punt problemàtic
en què cal intervindre, encara que ara no siga el millor moment per a fer-ho, però les coses vénen com vénen i no com es voldria. El BLOC va votar a favor.

Un altre punt important del ple va ser l’adjudicació de les obres del Centre de Dia. L’empresa triada finalment ha s
igut el grup Bertolín. El BLOC va votar a favor, ja que pensem que hem de donar suport a les inversions productives i de caràcter social que pose en marxa el nostre l’ajuntament. Això no impedí que manifestàrem la nostra queixa per no haver sigut convocats en la mesa de contractació, on sols hi havia representants de l’equip govern i tècnics municipals.També vam recordar que esta obra ha d’estar acabada abans de febrer del 2011 i que l’Ajuntament haurà de vigilar perquè les obres es facen en el temps que consta en el plec de condicions.

En la dació de comptes per part de l’alcaldia, se’ns va informar que el 2011 serà el centenari
de la mort de Teodor Llorente, poeta i figura important de la Renaixença valenciana i molt vinculat al poble de Museros. L’Ajuntament té previst fer una sèrie d’actes commemoratius.

També es va fer pública la remodelació del pàrquing del polígon de Torrubero i de les instal·lacions de la Casa de la Cultura, que després de vora 20 anys, bona falta li fan. El total que s’invertirà a millorar el nostre espai cultural prové del segon Plan E del Govern de l’estat i puja en total a 549.000 euros, encara que un 20% d’esta quantitat es pot utilitzar per a gasto corrent, i així ho farà l’Ajuntament de Museros.

Finalment, farem un resum curt amb el més important del torn de precs i preguntes, un torn que de nou va protagonitzar el nostre regidor, Andreu Collado, ja
que el PSOE, en la seua línia habitual, es limità a fer una sola pregunta i pare vosté de comptar.


• Ja fa dos plens se’ns va assegurar que les obres del terrat de la Casa de la Cultura estaven acabades però a través d’algun veí vàrem descobrir que no era així. Ho tornàrem a preguntar i, ara sí, ens asseguren que
ja està del tot acabat.

• Continuant amb la Casa de la Cultura, vam preguntar si els problemes amb la calefacció que compliquen les activitats que s’hi fan tenien previst afrontar-los. Se’ns va assegurar que amb la remodelació que hem comentat més amunt se solucionarà tot.

• Sobre els pisos VPO, vàrem preguntar si ja s’havien adjudicat tots els pisos que s’estan construint perquè som coneixedors de molts casos en què els afortunats en el sorteig han hagut de fer-se arrere per no poder fer front a les condicions econòmiques o no poder accedir a un préstec. El regidor de l’àrea, J. V. Simón, va dir que només faltava adjudicar dos pisos. També preguntàrem a l’alcalde si tenien la xifra de persones que havien hagut de renunciar i fer córrer la llista, perquè coneixem casos en què la persona que finalment s’ha quedat un pis estava molt avall en la llista de reserva i finalment li n’ha tocat un, cosa que ja advertíem que podia passar en canviar les bases d’accés obrint-les a uns requisits tan mínims que feia previsible el que ara està passant. Es va generar expectatives a molta gent i alegria als afortunats que després, en molts casos, s’ha convertit en frustració i impotència. Ni l’alcalde ni el regidor d’Urbanisme ens donaren cap xifra de les persones que han hagut de renunciar a la seua il·lusió.

Preguntàrem els motius que han fet que s’haja hagut d’alçar tres voltes (3!!!) l’albelló que hi ha al costat de l’ajuntament i que ha tingut tancat o que està limitant el trànsit en eixa eixida del poble. Recordem que és una obra feta fa a penes mes i mig. L’alcalde va reconéixer que es va acabar amb presses i corregudes i que es va fer malament. El que ens sembla que fa riure és que s’haja hagut d’alçar tres voltes perquè quan s’arreglà la segona vegada, quan ja se sabia el problema que hi havia quan passaven cotxes o camions i xafaven la reixa metàl·lica que l’afonaven, es tornara a fer malament posant una reixa que tampoc aguantava. Fer i desfer, faena del matalafer!

• Tornàrem a insistir, perquè així ens ho han indicat veïns de la zona, que caldria fer un altre pas de vianants a la carretera de Barcelona a l’altura, més o menys, de la gasolinera de Fenollosa per a facilitar el pas cap a la zona comercial de Sabeco, sobretot als veïns de la zona de Corts Valencianes, Orde de Sant Jaume i Alexandre VI. L’alcalde va dir que a la zona ja hi ha dos passos i l’equip de govern no considera que calga de moment i, per a ells, no és prioritari.

• Vàrem preguntar si es pretenia portar avant la supressió del servei de guarderia extraescolar a la vesprada en l’escoleta municipal. Nosaltres entenem que hi ha pares que van optar per portar els fills tenint en compte este servei i que a mitjan curs no es pot qüestionar, no es poden canviar les regles i les condicions sobre la marxa. Se’ns va indicar que, finalment, es mantenia el servei. Benvingudes siguen segons quines reculades…

• Sobre l’ampliació del centre escolar Blasco Ibáñez se’ns va assegurar que avança. Per la nostra part, continuem pensant que, a banda de fer pressió per a iniciar el projecte, caldria insistir en l’absoluta necessitat de les tres línies. Més ara que, com va remarcar el mateix alcalde, Museros ja té 5.600 habitants i és el municipi que més ha crescut en percentatge els últims mesos. Amb eixe creixement, una ampliació que només tinga dos línies per curs naixerà curta i superada per la realitat. Si no es lliga bé les obres d’ampliació amb les tres línies, després serà massa tard i ja se sap que després del burro mort, tira-li garrofes!

• El nostre regidor va preguntar si ja s’havia pensat en el model de gestió que es vol aplicar al Centre de Dia, que en teoria hauria d’estar acabat i en funcionament al principi del 2011. José M. Aznar va dir que encara no s’havien parat a plantejar-s’ho i que s’estaven mirant i comparant models perquè encara hi ha temps per davant.

• Davant les queixes del veïnat de les finques de la carretera de Barcelona on hi ha Mercadona sobre les molèsties i desperfectes que, segons afirmen, es creen a l’hora de la càrrega i descàrrega de productes, vam preguntar al senyor alcalde (que ja tenia coneixement dels problemes de boca dels afectats) si s’havia pres o es prendria alguna iniciativa per a solucionar o atenuar el problema. Va assegurar que es parlaria amb l’empresa perquè enviara al repartiment camions més menuts i no tràilers i que ho feren a unes hores en què es molestara el mínim possible. El temps (i els afectats) diran si és així.

• Ens va cridar l’atenció que la relació de multes de trànsit imposades que se’ns va facilitar pujava a un import de 6.000 € en un mes, una quantitat molt considerable, i preguntàrem si es cobraven efectivament. La resposta va ser un sí rotund. Ens ho haurem de creure…

• També ens vàrem interessar per l’estat dels xiprers que fan (o haurien de fer) de barrera contra el soroll del pas del metro a l’av. Alexandre VI. Algun veí ens ha comentat que no es poden i es cuiden per a fer que vagen eixamplant-se i fent-se frondosos perquè complisquen la funció de reduir el soroll. Com que creixen en altura i esquifits no paren gens el soroll. Des de l’alcaldia se’ns va dir que per sort Museros tenia molts jardins i que, per desgràcia, la colla encarregada del manteniment de jardins no arriba a tot. No obstant això, en la seua línia, va dir que s’intentarà millorar. Recomanem paciència i una canya als veïns de la zona.

• Finalment, vàrem demanar al regidor de Cultura que l’ajuntament es replantejara la supressió del Tocs de Cultura, ja que és una llàstima que algunes de les activitats que es fan no tinguen repercussió o públic per falta de coneixement de l’oferta per part dels muserencs (com ha passat amb l’escola d’hivern este Nadal). Abans arribava a cada casa, ara la gent s’ha de fixar en els cartellets apegats en alguns punts i pare vosté de comptar (perquè la pàgina web encara la consulta una minoria. Se’ns va dir que s’estava buscant una alternativa atractiva per al Tocs de Cultura, esperem que la presentem més prompte que tard…

I açò és el més important del que va donar de si el primer ple ordinari de l’any.