El jornal dels polítics



El BLOC ha defés sempre la transparència com un dels valors que cal tindre present en el món de la política. L’actuació de la gent que ens dediquem a la política ha de ser clara i els ciutadans i ciutadanes han de conéixer en tot moment què és el que fan i com actuen els seus representants.



Esta legislatura és la primera en la qual l’alcalde, els membres de l’equip de govern i els regidors amb delegació cobren per dedicació total o parcial a les seues faenes en l’Ajuntament. En el BLOC hem mantingut sempre que els polítics han de cobrar per la faena que realitzen, de la mateixa manera que es fa en altres àmbits de la nostra vida, i ho continuem mantenint. Hem defés públicament que l’alcalde d’un ajuntament com el de Museros, que té al seu càrrec un bon grapat de professionals i un pressupost que els últims anys sempre ha superat els 6 milions d’euros, no pot gestionar tot això en el temps lliure que li deixen les seues ocupacions professionals. Per a nosaltres això és un signe d’igualtat d’oportunitats, ja que d’altra manera sols podrien dedicar-se a la política aquells que no necessiten treballar per a poder viure dignament.



Dit això, també pensem en el BLOC, i ho diu la llei, que el salari dels regidors i el que guanyen és públic, i tots els ciutadans de Museros tenen dret a conéixer eixes dades amb tanta publicitat com siga possible. Vam demanar en

plens anteriors que l’Ajuntament fera públic els sous dels regidors en el llibret de festes o en alguna publicació oficial. Passat el temps, i vist que no es feia, hem decidit que calia fer públiques unes xifres que ja ho eren perquè apareixien en el pressupost d’enguany, que és un document al qual té accés tot el món.



Les xifres són les següents:

El cost total del jornal de l’alcalde i 4 regidors de l’equip de govern i delegats serà l’exercici 2009 de 132.940,76 euros. Al qual s’ha de sumar un regidor delegat de Cultura i Educació que cobra per assistència a plens i comissions amb un cost similar a la resta de regidors delegats, això és 12.213,96 euros a l’any.



Les xifres es distribueixen així:





Pel que fa a les retribucions dels regidors de l’oposició, entre els quals està el nostre regidor, hem de dir que les quantitats, tal com marca la llei, són per assistència a plens i comissions amb la següent distribució:



Assistència a plens: 109,68 € bruts

Assistència a comissions informatives: 54,84 € bruts



Amb la voluntat de ser tan clars com siga possible volem fer pública també la quantitat que ha cobrat el regidor del BLOC l’any 2008, ja que encara no disposem de les xifres totals de l’actual exercici que encara no s’ha acabat:

Andreu Collado i Garcia: 3.169,66 amb unes retencions de 158,47

No volem entrar a fer més valoracions sobre esta qüestió. A partir d’este punt, com ha dit repetidament el nostre alcalde, amb qui en això estem d’acord —sense que servisca de precedent—, no hi ha regidors cars o barats, depén de quina faena facen.

Com sempre, en democràcia, el poble és el que determina si l’actuació dels dirigents polítics és correcta o no i el poble de Museros jutjarà en les pròximes eleccions tot allò que hem fet els uns i els altres des del govern i des de l’oposició. El nostre deure i la nostra obligació és ara, com sempre, mantindre informada la gent.



La qüestió, en la premsa

Hortanoticias.com (diari digital de l’Horta)