EL BLOC CRITICA EL COBRAMENT DE L’IBI SENSE AVISAR PRÈVIAMENT I LES MOLÈSTIES OCASIONADES ALS VEÏNS

Al principi de setembre, l’Ajuntament de Museros, per mitjà de la Diputació de València, ha passat al cobrament la contribució urbana, l’Impost de Béns Immobles-IBI, d’aquells veïns que tenen autoritzada la domiciliació bancària. Este cobrament, ha generat un cert malestar entre molta gent, ja que a més d’un l’ha agafat de sorpresa i no s’esperava eixa eixida de diners, fet que ha generat més d’un maldecap.

En el BLOC de Museros pensem que el govern del Partit Popular-SIM, atesa la difícil situació econòmica en què es troba la hisenda municipal, ha anteposat el seu interés recaptatori als interessos dels ciutadans i de les ciutadanes. La contribució urbana és l’impost general més elevat, més, si cal, amb la revisió cadastral que es va aplicant de manera gradual. L’IBI suposa pagar un bon grapat d’euros en totes les famílies. Per això, i en època de crisi, este cobrament de la recaptació —encara que previst, inesperat— no ha vingut gens bé a les fràgils economies familiars. Caldria haver avisat els contribuents i també facilitar-los el fraccionament de l’impost per a fer-li front més tranquil·lament. Més encara si es té en compte que ha coincidit amb el començament del curs i la compra de material i llibres per als escolars (que ara, gràcies al Govern Camps i el seu Bo-llibre, no cobreix el 100% del cost dels llibres).

Recordem que al final del 2008, el BLOC ja va presentar una sèrie de mesures econòmiques per a pal·liar els efectes de la crisi. Entre altres propostes, demanàrem que el govern PP-SIM es comprometera a no incrementar els impostos i les taxes municipals el 2009, per a reduir la pressió fiscal dels ciutadans i ciutadanes de Museros i que l’Ajuntament de Museros millorara les mesures d’alleujament fiscal dirigides a les persones i les famílies més desprotegides socialment i econòmicament amb augment de les bonificacions fiscals als grups més desfavorits, o ampliant els terminis i el fraccionament dels pagaments dels tributs locals sense cap recàrrec per a fer-lo més fàcil a la ciutadania. Propostes que el Partit Popular i el SIM van rebutjar.
El que paguen els muserencs puja i puja però no s’accepta cap mesura correctora com les proposades pel BLOC per a afavorir els veïns en època de crisi.

I l’any que ve, amb l’aplicació del Pla de Sanejament la cosa encara serà pitjor. A la pujada gradual per la revisió del cadastre que afecta moltes cases i solars, caldrà afegir un 5% més per la pujada del nou tipus impositiu fixat pel govern municipal i un altre 5% addicional que pagaran aquelles persones que tenen domiciliat el rebut ja que la bonificació s’elimina. Ja veurem sense eixe incentiu quanta gent domicilia els rebuts o quanta gent revoca la domiciliació.

(Podeu engrandir les imatges fent clic sobre elles.)

(Rebut sobre el qual s’ha fet el supòsit de la imatge anterior.)

La qüestió, en la premsa

La Gaceta de l’Horta Nord