Amigues i amics, contribuents muserencs tots:

Ja tenim pressupost del 2009 (o més exactament, postsupostos). Amb la gran espenta i iniciativa que caracteritza el nostre govern municipal, ahir va aprovar el pressupost d’enguany. Ho va fer amb el vot en contra del BLOC, per raons òbvies de temps, forma i també de contingut. El govern PP-SIM, amb tota l’estabilitat del món i sense cap elecció municipal pel mig que ho justificara, només s’ha botat la legalitat 7 mesos (210 dies!), eixe és el temps que fa que hauria d’estar presentat el pressupost.

Som conscients que en la pràctica (en la mala pràctica, cal dir) ha sigut i és habitual sobrepassar el límit legal del 31 de desembre de l’any anterior per a presentar els pressupostos anuals i que, per desgràcia, Museros no és l’únic lloc on passa. «Fer com fan, no és pecat», es deuen dir els responsables per a autojustificar-se, però això no és gens seriós.


Ara que ja hem comprovat que són ben capaços de batre rècords passant-se de termini, emplacem l’equip de govern, i especialment el regidor de l’àrea, Javier Marí, que per al pròxim exercici baten el rècord de presentació de pressupostos, però complint el termini legal. Tot el que s’acoste al 31 de desembre (que ja és el termini màxim, no hi ha res que impedisca presentar-los per novembre o mitjan desembre, eh?), ho valorarem positivament.

Tots sabem que és molt més fàcil quadrar els comptes a bou passat (els set primers mesos de l’any ixen perfectes, veritat?) que haver de plantejar en temps i forma les prioritats d’actuació i les partides de diners corresponents, però una part de les retribucions que reben els regidors, i més encara els que tenen responsabilitat de govern (especialment en el cas de la Regidoria d’Hisenda), és per calfar-se el cap i presentar les coses quan toca i com toca.
(Per cert, en l’enquesta que hem tingut penjada fins hui sobre la falta de presentació de pressupostos, l’opció guanyadora amb un 60% dels vots ha sigut:
Xe, espereu-vos mig anyet més i així els quadrem ben quadrats, total ja empastrats…)
Aprofitem també ací per lamentar que un any més el llibret de festes no s’ha repartit fins al dia 30 de juliol, quan les festes esportives ja van temps en dansa i divendres, dissabte i diumenge hi ha el Dia de la Bicicleta, la Volta a Peu i les competicions a la piscina, respectivament. No tota la gent té Internet per a consultar-ho en la web de l’Ajuntament. De veres que és tan difícil tindre previst que s’ha de traure el llibret i fer-ho cap al 20 de juliol, per exemple? Estem convençuts que la Regidoria de Festes podria tindre-ho tot una miqueta més previst i treballar amb antelació, no amb corregudes. Instem des d’ací els responsables que l’any que ve espavilen una miqueta i que el llibret de festes (siga en el format més gran o en el mini que s’ha fet enguany) també el presenten en temps i forma…


SALUT I BONES FESTES!!!