El BLOC critica que l’Ajuntament de Museros no presente els pressupostos de 2009


El BLOC de Museros denuncia que l’equip de govern de l’Ajuntament de Museros (PP-SIM) no haja presentat el pressupost municipal de l’exercici 2009 quan ja han passat quatre mesos de l’any. Segons la llei, els pressupostos municipals s’haurien de presentar i sotmetre a votació del ple abans del 31 de desembre de l’any anterior. Això ha sigut, a Museros, una quimera i sembla que s’ha instaurat el mal costum de presentar-los prou temps després del termini fixat per la llei.
A més, el cas d’enguany és especialment sagnant perquè amb la situació econòmica general que estem vivint es fa més necessari que mai saber com vol gastar els diners dels contribuents l’Ajuntament, quins projectes té, en quines partides pretén estalviar i quines mesures vol aplicar per a pal·liar en la mesura de les seues possibilitats la greu crisi que afecta, també, els muserencs.

Ja són quatre mesos de retard en la presentació. En cada Ple des del final de l’any passat els valencianistes hem preguntat per quan es presentarien els pressupostos i el regidor d’Hisenda i l’alcalde no han fet més que donar allargues. Fins i tot, escudant-se en una pròxima presentació, van tombar en un ple una moció del BLOC amb mesures per a fer front a la crisi a escala municipal però la realitat ha desmentit els responsables municipals i ha deixat en evidència, una vegada més, la seua inacció i passivitat.


Segons Andreu Collado, regidor del BLOC, «a este pas, el govern del PP-SIM no presentarà uns pressupostos per a Museros sinó uns postsupostos, perquè ja han consumit un terç de l’any i encara no tenim notícia que els vagen a presentar. Això sí, així és molt fàcil quadrar-los: només cal esperar uns mesos més i se sap el que s’ha gastat i així els comptes ixen clavats».
De tota manera, lamentem la situació i no deixarem de reclamar que es presenten i que per a pròxims exercicis facen el possible i l’impossible per complir la llei i no torejar els representants democràtics, que tenim dret a fiscalitzar l’acció del govern, ni burlar-se dels veïns als quals es deuen.

La qüestió, en la premsa

Levante-EMV