Abans de començar la crònica del que va donar de si el Ple de dijous volem felicitar-nos pel fet que per fi la televisió local va tornar a transmetre el Ple després de superar els problemes que havien fet que deixara d’emetre’l. En el BLOC sempre hem defés la conveniència que els plens arribaren a les cases de tots els muserencs a través de la televisió.

Entrant en matèria, comentarem alguns dels punts de l’ordre del dia amb més suc.
En primer lloc, cal dir que es va aprovar per unanimitat el projecte de reforma integral del sanejament de Museros que es finançarà amb els 855.000 € del Pla Estatal d’Inversions del Govern central. També s’aprovà el plec de condicions tècniques i administratives per a la realització de l’obra. Al BLOC, compromesos com estem amb el poble, li sembla molt bé esta actuació necessària.

El tercer punt va ser l’adhesió a un pla de la Diputació per a fer de Museros poble amb cobertura Wifi per a l’accés a internet (però no vol dir que siga un accés gratuït i lliure. Els detalls els avançaran quan el pla es vaja desplegant). També es va aprovar per unanimitat.
El regidor d’Urbanisme va fer públic que d’ací a poc començaria una nova promoció de 50 pisos protegits que es dirigirien també a famílies amb pocs recursos i no tan sols a joves. La promoció es faria al solar municipal on actualment es fa el tir i arrossegament (al cul de la gasolinera de Fenollosa, per entendre’ns). El BLOC aplaudeix la iniciativa i espera que el procés es faça lleuger i els tràmits no s’allarguen com en la primera promoció, que el BLOC va deixar quasi a punt i que entre altres raons per la variació dels criteris sobrevinguts amb la nova gestió de la regidoria per part de Josep Vicent Simon han fet que fins fa poc no hagen començat efectivament les obres. Amb estes 50 només en faltaran 160 més per a completar les 210 que en sessió plenària va assegurar que es farien. Nosaltres estarem encantats que així siga.

En el torn de preguntes, com sempre, és on hi hagué més suc gràcies a les preguntes d’Andreu Collado, la majoria (vos estalviarem les més reiteratives i que continuen sense resposta ple rere ple…).

A pregunta del PSOE (feta i refeta pel BLOC diverses ocasions), es va donar una nova data per a la finalització dels vestidors del camp de futbol. Si tot va bé, segons el regidor d’Esports per Pasqua estaran acabats. Esperem, sincerament, que esta nova data siga la bona!
Andreu Collado va preguntar sobre la cessió del solar per a l’ampliació del col·legi Blasco Ibáñez. L’alcalde va dir que encara no està feta però que l’ampliació va per molt bon camí (i va aprofitar per a recordar per enèsima vegada la gran amistat que diu que té amb diversos responsables de la Conselleria d’Educació, esperem que no vulga insinuar que amb una alcaldia d’un altre color Museros veuria perillar el que per dret li toca…). Collado va aprofitar per a suggerir que ara que s’està en la fase inicial que es lluite per aconseguir que el col·legi siga de tres línies per curs i no de dos com està previst inicialment, perquè això voldrà dir que naixeria xicotet. De fet, per a l’any que ve hi ha 90 xiquets a Museros que s’han d’escolaritzar i l’escola pública, amb dos línies, només en podrà absorbir 50 (el màxim són 25 alumnes per aula). El BLOC lluitarà perquè això siga així.
Preguntats sobre els preus de l’escoleta i la subvenció rebuda per l’Ajuntament, Javier Marí, regidor d’Hisenda, va ser un poc més explícit esta vegada i va assegurar que el preu per a juliol serà, finalment, de 100 €, com qualsevol altre mes. Tots estem d’enhorabona i estem satisfets que la pressió dels pares i la denúncia pública del BLOC hagen fet recular al govern municipal en les seues pretensions i que hagen entrat en raó ja que era incompresible que amb una subvenció quantiosa això no fóra així.

Pel que fa al pagament de la taxa que SAFRAGA havia de pagar per la construcció de les VPO i que no estava gens clar que l’afrontara, se’ns va dir que encara no estava pagada però que es pagaria. A terminis, però es pagaria.
Sobre la resolució de les al·legacions al Pla d’Ordenació Urbana (PGOU), des d’octubre estan dient que el pròxim ple les presentarien. Ni en el de desembre ni en el de febrer ho han fet i la cosa s’allarga i s’allarga i es fa eterna, marca de la casa. La nova promesa és que en el pròxim ple ho duran, veges tu que originals!

Preguntats sobre les obres de les voreres dels carrers del Molí, de les Barraques, del Forn i de la Pau, se’ns va dir que després de certs problemes amb l’empresa adjudicatària (que s’ha fet arrere i ha renunciat a l’obra) per fi sembla que tornen a moure i les donaran a fer pròximament. Cal recordar que la data perquè estiguen acabades és a l’octubre.

I una altra de les preguntes clàssiques dels últims plens: el pressupost per a 2009. El pressupost, estar no està i pel que sembla, tampoc se l’espera. En l’anterior ple, el BLOC presentà unes mesures per a fer front a la crisi però l’equip de govern les rebutjà perquè, segons van dir, les seues mesures estarien reflectides en el pressupost (a banda del fet que no les havien plantejades ells sinó el BLOC). Dos mesos després, la crisi continua fent-se gran però el pressupost està per presentar. No sabem quines inversions es faran a Museros el 2009 (bé, el que queda de 2009) ni en quina mesura es reduirà el gasto corrent, cosa que, segons l’alcaldia, ja s’està fent.

Com a exemple, s’eliminà la Gala de la Dansa de Nadal totalment. Segons el nostre criteri, si bé calia reduir costos i el ballet de Moscou era molt car, entre això i res va un bon tros. No es podia haver llogat alguna actuació molt més assequible i fer un vi d’honor més auster? Pensem que eliminar la gala completament després de la bona acceptació d’anys anteriors no era la millor opció. La més dràstica sí, però estem convençuts que hi havia alternatives que ni tan sols es van plantejar.


Sobre certs rumors de canvi de lloc del mercat municipal dels divendres, l’alcalde va dir que efectivament alguna cosa s’havia comentat informalment però que no hi havia res de concret (per a variar).
Per enèsima vegada vam fer el prec que es vigilara el trànsit a Museros i la qüestió de l’aparcament, sobretot els estacionaments indeguts en molts carrers que entorpeixen la circulació de vehicles i en massa casos també de les persones.
De la neteja de solars municipals, de la situació de la Casa de la Música, de l’informe del Consell Tècnic Valencià d’Heràldica sobre l’escut de Museros o del llibre sobre la història i el patrimoni de Museros, per exemple, no van dir ni pruna. És evident que, si no se’ls pregunta, per iniciativa pròpia diuen ben poca cosa. Ara, que ben mirat, preguntant-los i tot…
Fins ací el resum. A l’abril, més!