Pel seu interés, reproduïm l’article ‘BLOC i PSOE’ d’Enric Morera, secretari general del BLOC i diputat a Les Corts, que hui ha publicat el diari Levante-EMV.

El PSOE sap que el BLOC és necessari i imprescindible perquè este partit governe a Burjassot, Vinaròs o Altea, per posar només tres exemples. Com ho va ser a Dénia fins que un trànsfuga del PSOE (insistisc: trànsfuga del PSOE, no d’un altre partit, ni del BLOC) va decidir girar les tornes. No els ho recorde perquè ens ho agraïsquen (la gent del BLOC fem política), sinó perquè siguen conscients, els actuals dirigents del PSOE, que eixa va ser l’aposta estratègica del BLOC el juny del 2007, propiciar acords de progrés i en clau valencianista als ajuntaments valencians, que després calia que se substanciaren en cada ciutat, atenent la realitat política i les relacions polítiques de cadascun d’ells. Aquell acord del BLOC va servir per implementar un cordó sanitari davant l’hegemonia del PP als ajuntaments valencians. De fet, el BLOC garanteix més de 40 alcaldies al PSOE.

Eixa és l’aposta que dos anys després la gent del BLOC mantenim intacta i en la qual volem continuar treballant, més enllà de les desavinences puntuals que puguen existir en moment determinats. Ho dic perquè no entenc ni compartisc la dialèctica tremendista i les reaccions desaforades que s’animen contra nosaltres. Des del BLOC apostem per l’estabilitat dels governs municipals en els quals formem part, cosa de què el PSOE no pot presumir. De fet, cal veure com s’han comportat a Xàbia en els últims anys, fins al punt que el BLOC ha hagut de buscar socis que garantisquen un millor govern.

Els càrrecs públics del BLOC som seriosos i no ens deixem impressionar per la pressió sobre l’opinió pública que intenta exercir el PSOE contra nosaltres. Fem el que hem de fer, atenent al nostre programa electoral i el nostre ideari polític. No serà el PSOE qui ens done lliçons sobre coherència en l’actuació pública, perquè és el PSOE qui deia una cosa i ara en fa un altra. El cas de l’urbanisme i l’informe de la Unió Europea n’és l’exemple més palmari. No és el BLOC qui ha canviat d’opinió i ara està al costat del PP. Què en pensa l’exalcaldessa del PSOE de Salem? Pensa que la gent del BLOC som uns mercenaris? O ho és el seu secretari general? Per què tanta indulgència amb el PSOE i tant poca amb nosaltres? Perquè no ens resignem a complir el paper d’escolanets? Per què eixe doble discurs del PSOE? Si li donem l’alcaldia en Simat, som d’esquerres. Si li la donem al PP en Salem, som de dretes. Des del BLOC demanem seriositat. I més a un partit que pacta amb el PP l’Estatut o, fins i tot, la caducitat del transvasament Tajo-Segura.

El BLOC és la tercera força valenciana. En l’àmbit municipal fa molts anys que ho som i elecció rere elecció ens reafirmem i creixem. Fa molts anys que el PSOE no té més relació política amb el BLOC que el desencontre permanent. Mentre nosaltres li garantim més de 40 alcaldies, el PSOE de Gandia prefereix pactar amb Fernando Mut, exmilitant del PP, i no amb el BLOC. Ens han vist a la gent del BLOC dir-li a Orengo que és un mercenari? L’alcalde de Silla prefereix pactar amb una trànsfuga del PP i no amb el regidor del BLOC. Què hi farem?

La gent del BLOC té com a guia la projecció de polítiques de progrés (transparència, austeritat, suport a l’economia productiva, urbanisme de consens…), polítiques que al remat son valencianistes, perquè defensem el nostre territori i la nostra identitat. Tota acció política dels regidors i diputats del BLOC s’emmarca en esta línia de treball. Fins i tot, les mocions de censura. Ha hagut de ser un alcalde del BLOC el qui haja valencianitzat el nom de Calp, ciutat que acollirà la Nit de l’Escola Valenciana. És l’alcalde de Xàbia, del BLOC, qui està impedint la construcció d’un nou port esportiu que constituiria un nou atemptat contra el medi ambient. No ho fa el PSOE. Ho fa el BLOC. De fet, no és el BLOC qui pacta amb Ripoll en la Diputació d’Alacant a canvi de conservar l’alcaldia d’Elx.

En política, tots som esclaus de la nostra acció política. La gent del BLOC estem orgullosos de la nostra. Que s’ho facen mirar els qui ens acusen de mercenaris i pensen en el preu de mantindre l’alcaldia d’Elx, la de Gandia o què es pregunten si paga la pena dir que l’urbanisme de Francisco Camps o la política de grans esdeveniments és la més adequada. El BLOC està on sempre ha estat. No sé si el PSOE pot dir el mateix.

Enric Morera, secretari general del BLOC