L’any 2005, l’alcalde de Museros, José M. Aznar, després de veure’n altres d’altres municipis, va llançar la proposta d’editar un llibre sobre la història i el patrimoni de Museros. Des de l’alcaldia, fins i tot, ja es proposà l’equip redactor, dos historiadors avesats a esta classe d’encàrrecs i que ja havien fet llibres d’història local per a altres pobles. En aquell moment, la Regidoria de Cultura, gestionada pel BLOC, va acollir amb entusiasme la iniciativa i, de fet, es va fer càrrec de la gestió de l’edició.

El cas és que el 2006, després d’alguns problemes en els terminis d’entrega i d’algunes vicissituds, els autors van donar el text del llibre Museros. Geografia, història, patrimoni perquè es revisara i passara a la impremta. En eixe estadi és on van començar les reticències i els dubtes per part de l’alcaldia perquè el llibre vera la llum. Sembla que alguns passatges del llibre que l’autor hi havia reflectit, segons el criteri de l’alcalde, no responien a la idea prèvia que se n’havia fet i els trobava inconvenients. Després d’algunes reunions, l’autor va retocar i fins i tot va suprimir aquells elements en què més problemes veia l’alcalde, i el llibre passà a la impremta perquè es maquetara al principi del 2007.

Des d’aquell moment, i ja amb el BLOC sense
cap responsabilitat en l’edició del llibre, continuem esperant que l’obra veja la llum i que els muserencs i muserenques puguen consultar una obra que entre drets d’autor i maquetació ha costat (a falta de la impressió efectiva), uns 10.000 € a l’Ajuntament.

Davant d’això el BLOC ha preguntat al govern municipal i l’alcaldia en reiterades ocasions sobre la publicació de l’obra, però l’alcalde no ha fet més que do
nar allargues sobre l’assumpte, sospitem que amb la intenció que caiga en oblit. El BLOC de Museros reclama que tot l’esforç i els diners que ha costat a tot el poble no es llancen a perdre i que el llibre no estiga dormint tancat en algun calaix d’algun despatx de l’Ajuntament i que s’edite.

La qüestió, en la premsa

Hortanoticias.com (Diari digital de l’Horta)

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=279180

La Gaceta de l’Horta Nord
(setmanari comarcal de l’Horta Nord)
Feu clic damunt de la imatge per a ampliar-la