Este matí ha tingut lloc la inauguració oficial de l’IES Museros. Este fet ens ompli d’alegria i culmina, formalment, un llarg procés d’anys (recordeu les pancartes i fins i tot una manifestació pel poble demanant-lo) que a força de l’espenta de tots i del treball desplegat per l’Ajuntament, i especialment pel BLOC quan gestionàvem les regidories d’Educació i d’Urbanisme en l’anterior legislatura, ha arribat a bon port feliçment.

A l’acte ha acudit el conseller d’Educació Alejandro Font de Mora, que ha descobert una placa commemorativa de l’esdeveniment. Posteriorment, els assistents han pogut visitar les instal·lacions i hi ha hagut els parlaments d’autobombo de rigor (el conseller, a la vista de la concurrència que hi havia, no l’ha fet en anglés) i, finalment, s’ha servit una picadeta que ha tancat la inauguració.

Tornem a repetir que en el BLOC estem feliços que l’institut ja siga una realitat. Treballàrem des del govern per fer que este centre educatiu o l’escoleta anaren avant, i continuarem treballant des de l’oposició (amb el poc marge que això ens dóna) perquè tots els altres projectes que hi ha damunt la taula també es porten a terme (Casa de la Música, ampliació del CP Blasco Ibáñez, Centre de Dia...).

Per acabar, una xicoteta observació sense malícia.

No queda molt bé que en un centre educatiu acabat d’inaugurar amb bombo i platerets per tot un conseller del ram vaja i resulte que en descobrir la placa hi haja un error ortogràfic dels que es corregeixen en els primers cursos de primària. A més, només un parell de línies més avall sí que està bé. La col·locació de la placa ha sigut a càrrec de l’Ajuntament i encara que el text l’haja enviat la Conselleria, no haguera estat malament que algú li l’haguera passat a la persona de l’Oficina de Promoció del Valencià perquè li pegara una miradeta (que costava un minut).

Per això instem el responsable polític corresponent (el regidor d’Educació, senyor Bellés, o directament el Sr. alcalde) a fer que es corregisca l’error i així no deixarem per a escarni en la posteritat un error fàcilment rectificable.

La placa, rectificada

Si no arriba a ser per la denúncia pública del BLOC, algú de l’Ajuntament ho hauria fet rectificar…?