Amigues i amics, ací teniu uns comentaris sobre el que va donar de si el Ple celebrat dijous. Complint amb la labor d’oposició constructiva i fiscalitzadora, a què ens comprometérem amb els nostres votants i amb el poble, Andreu Collado va formular una bateria de preguntes que van fer que el govern local es posicionara davant una sèrie de qüestions.

Feia molt temps que no es vivia un ple tan llarg com el d’ahir, va acabar a les 23.00 h, i això que, com habitualment, l’ordre del dia tenia molt poc de suc.

Abans d’entrar en matèria, primer de tot volem lamentar que el Ple no es transmetera per la televisió local. Sabem per molts comentaris que és de les poques coses que la gent espera i segueix per la tele. Després de preguntar per què no es televisava se’ns va contestar que era fruit de certes desavinences entre l’Ajuntament i el responsable de la televisió que van desembocar en la no transmissió. Nosaltres instàrem perquè es prengueren iniciatives que asseguren que es televisen els pròxims plens i l’alcalde va assegurar que seria així.

Com déiem més amunt, part de la culpa que s’allargara tant va ser de les mocions que tres grups van presentar (un fet que no es recordava de fa temps). No volem ser malpensats, però és possible que tal mocionitis la produïra el fet que el BLOC va registrar la setmana passada la seua i que tant PP com PSOE (que presenta la seua d’urgència sobre una qüestió que no ho era i que, a més, ja s’havia debatut i aprovat fa temps a proposta del BLOC –desgraciadament, sense que això donara cap fruit ni un–) pensaren «si el BLOC en presenta, nosaltres també».

-La moció del BLOC instava la Conselleria d’Educació a posar trellat sobre l’absurd encabotament partidista de la imposició de l’anglés per a impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania que té indignada i mobilitzada la comunitat educativa, sindicats i pares d’alumnes. Es va aprovar amb els vots a favor del BLOC, SIM i PSOE. Ara falta que l’alcaldia, com deia el punt final de la moció, «faça arribar aquest acord a la Conselleria d’Educació de la Generalitat, als sindicats docents, a les Associacions Autonòmiques de Mares i Pares i als sindicats d’alumnat», encara que no li agrade.

La qüestió, en la premsa
Diari digital Hortanoticias.com

El PP en va presentar una reclamant finançament al Govern central per a la Generalitat. Al nostre entendre, la moció, a banda de descaradament partidista i oportunista, es quedava curta. EI BLOC es felicita per la reivindicació d’un millor finançament que ara fan els ‘populars’ però això fa anys i anys que ho demanem els valencianistes i amb el PP o el PSOE al govern de Madrid sempre ens ha anat igual: malament. La moció, en què ens vam abstindre, es va aprovar amb els vots de PP i SIM.

-Finalment, la del PSOE era una repetició d’una del BLOC en què demanàrem fa temps un baixador de metro a l’altura de Joan de Ribera-Emperador. La moció, de nou, es va aprovar per unanimitat, tot i que l’alcalde va advertir que els responsables de la Conselleria i FGV no ho tenen previst a curt termini.

Entrant ja en l’ordre del dia, l’alcalde va informar, entre altres coses de la bona marxa de les converses amb la Conselleria corresponent pel que fa a la construcció de la Casa de la Musica (encara que de moment són això solament: converses, res lligat ni firmat… Esperarem que qualle la cosa).

Sí que va dir que sobre l’ampliació del CP Blasco Ibáñez ja hi havia intercanvi de documentació amb la Conselleria i que la cosa pintava bé (esperem que amb la crisi no pinte negre!).

Ara farem un resum de la bateria de preguntes que Andreu Collado va dirigir al govern:

1. VPO. Se’ns va dir que el començament de les obres és imminent i que tot va de categoria. Esperem de cor que comencen ja perquè tenen un termini d’execució de 26 mesos.

2. Vestidors del camp de futbol. Després de totes les tribulacions, tornem a tindre una data de finalització. Segons el regidor d’Esports, en tres o quatre mesos estaran acabats. Això vol dir que per febrer hauríem de deixar de vore els contenidors prefabricats adornant el camp de futbol. Confiem en la seriositat contrastada de la nova empresa perquè així siga.

3. Obres públiques i solars. Felicitàrem els responsables per l’actuació en el carrer de Sant Vicent, llargament reclamada i denunciada pel BLOC i els animàrem a continuar. Pel que fa als solars, vam reclamar per enèsima vegada que es complisca la normativa, començant per l’Ajuntament. L’alcalde va reconéixer que el solar de darrere de l’ermita, de titularitat municipal, estava molt malament. Va dir que es netejaria en breu (i tancar-lo, com diuen les ordenances, per a donar exemple?).

4. Finalment, per no fer-ho més llarg, vam exposar la nostra posició contrària al que el BLOC entén com un desmesurat augment dels preus dels cursets de la Casa de la Cultura (més d’un 63% en passar de 55 a 90 €). Doncs bé, segons el regidor d’Hisenda, Javier Marí, els muserencs i muserenques encara haurien de donar gràcies perquè segons un informe dels tècnics municipals per cada curset s’hauria de pagar 300 €. Ens va retraure que nosaltres som els que demanàvem un informe tècnic (podeu llegir-ho en l’Infobloc de març). Efectivament, però no sols del cost del funcionament de la Casa de la Cultura. Nosaltres demanem un informe tècnic GLOBAL que pose al descobert tots els costos de totes les àrees i a partir d’això prendre les decisions polítiques de quines coses són més prescindibles que altres. I podem assegurar-vos que en cap cas el BLOC retallaria en cultura i l’educació. Com hem denunciat en diversos mitjans i este lloc, l’augment, lògic, s’hauria de fer gradualment i informant els usuaris.

Fins ací el resum del Ple, fins el pròxim, ja cap al Nadal!