Amigues i amics, ací teniu uns comentaris sobre el que va donar de si el Ple celebrat ahir. De nou, el nostre regidor va fer que el Ple no fóra de mer tràmit (a les 20.30 h ja s’havien tractat els punts del Ple i el PSOE havia fet la seua pregunta) i, seguint amb la labor d’oposició constructiva i fiscalitzadora, a què ens conprometérem amb els nostres votants i amb el poble, Andreu Collado va formular una bateria de preguntes que van fer que el govern local es posicionara davant una sèrie de qüestions.

Quant a l’ordre del dia, respecte de la licitació de la gestió del servei de sanejament de Museros, el BLOC es manifestà a favor ja que el govern municipal va fer cas de la proposta llançada per nosaltres en el Ple del 16 de febrer perquè es denunciara el contracte i es fera una subhasta pública i no que es renegociara el contracte amb l’empresa concessionària del servei perquè això reportaria, com ara ha quedat demostrat, més beneficis per al poble (ara l’Ajuntament rebrà directament un mínim de 700.000 € més inversions quan abans l’empresa que explotava la concessió només n’aportava 240.000 i en concepte d’inversions).

Pel que fa a les bases de l’adjudicació per a una vivenda VPP adaptada per a minusvàlids, el BLOC també va votar a favor perquè s’arreplegaren els suggeriments que férem: a) que es votara en el Ple i b) que les bases arreplegaren la baremació amb què el tribunal haurà de basar la proposta d’adjudicació. Per a nosaltres, que l’adjudicació siga tan clara i transparent com siga possible era una prioritat.

El BLOC també votà a favor de la proposta de retolació de carrers, però aprofitàrem per a llançar una proposta per a la denominació futura de carrers amb la intenció d’allunyar-la de polèmiques estèrils. Entre altres idees, proposem les següents:

  • Noms de comarques valencianes
  • Països de la Unió Europea i Llatinoamèrica
  • Carrer de Saint Georgen
  • Partides del terme
  • Plantes autòctones

Andreu Collado va formular 15 preguntes i 1 prec. Us resumirem el més important. Les contestacions, en la línia habitual «s’estudiarà», «es mirarà», ja s’està fent» o «d’ací a poc hi haurà notícies» són ja clàssiques.

  1. El regidor preguntà per què no s’havia convocat la Comissió de Festes, els regidors no tenen informació de què es farà estes festes (el llibret, per a variar, encara no s’ha repartit i les festes ja estan en marxa) i quant costaran. La resposta de l’alcaldia, va ser, més o menys, que es farà el de sempre i que costaran pam amunt, pam avall, com sempre (120.000 €). Sense comentaris.
  2. Felicitàrem el govern per haver arreglat per fi el clot del carrer de les Barraques i l’instàrem perquè en altres casos en què també cal intervindre en obres públiques, reposició de mobiliari deteriorat o obres no massa ben acabades i que cal retocar (p. ex. les de la zona de l’ermita) no es tarde també 10 mesos a deixar-ho en condicions.
  3. El nostre regidor preguntà per l’aplicació de la Llei de Dependència i quantes persones n’eren beneficiàries a Museros.
  4. Collado va demanar per què les modificacions dels preus de l’escoleta, el servei de cangurs o l’escola d’estiu no s’havien dut a Comissió i a Ple quan això era l’habitual tal com s’havia fet feia dos setmanes un Ple extraordinari per a renovar un crèdit de 600.000 € que vencia este juliol. L’alcaldia va dir que la Junta de Govern tenia potestat per a fer-ho.
  5. Sobre el gran augment dels preus de l’escoleta i sobretot el desorbitat augment del preu per al mes de juliol de 2009, el regidor d’Hisenda, Javier Marí, va contestar que els preus s’han ajustat al que tocava i que espera rebre alguna altra subvenció per a abaratir el cost de juliol (però si no arriba…, què passarà?, es pregunta el BLOC. Vos remetem a l’entrada sobre el tema en este blog).
  6. També es preguntà sobre la previsió d’acabament de les obres de l’institut i de l’estàtua, que ens pareix correcte que es faça, amb què s’inaugurarà (que costa a l’Ajuntament 29.900 €, un preu que això sí que ens pareix excessiu quan hi ha altres prioritats i necessitats en l’ensenyament).
  7. Demanàrem saber les mesures d’austeritat aplicables a l’Ajuntament arran de l’anunci fet pel PP de l’Horta Nord sobre este assumpte.
  8. Sobre la continuïtat o no de tots els cursos de la Casa de la Cultura l’any que ve, també li demanàrem comptes al govern municipal, que va afirmar que continuarien tots com fins ara.
  9. Volguérem saber si l’Ajuntament tenia previst posar panells d’energia solar en algun local municipal, ja que seria una bona mesura contra la crisi i a favor del medi ambient.

I ara, una bateria de preguntes ja clàssiques i que repetim i repetirem fins que es resolguen Ple rere Ple.

10. Respecte al llibre sobre geografia, història i patrimoni de Museros, cap novetat, continua (després de l’esforç i els diners ja invertits) dormint en un calaix.

11. Demanàrem per què no s’intensifica a l’estiu la vigilància en els camps i casetes del terme per a evitar robatoris.

12. Preguntàrem sobre quan es tenia previst resoldre les al·legacions al PGOU per elevar-lo a definitiu i que entre en vigor.

13. La pregunta sobre la situació eternitzada de les obres dels vestidors del poliesportiu la va fer el PSOE (l’única, per cert, que féu).

14. Preguntàrem si s’havia fet alguna gestió sobre la proposta de demanar un informe el Consell Tècnic Valèncià d’Heràldica i Vexil·lologia sobre l’escut de Museros i se’ns va dir que no però que es faria.

15. Tornàrem a preguntar si hi havia alguna novetat pel que fa a l’ampliació i remodelació del CP Blasco Ibáñez.

I, finalment, el prec.

Davant dels repetits accidents a la carretera de la Gombalda en terme de Museros, vam pregar que l’Ajuntament demane a la Conselleria una millora de la senyalització i en les obres per a evitar accidents greus com els que hi ha hagut.

I això va ser tot, amigues i amics, fins el Ple del mes d’octubre.