Pengem ací la nota de premsa que hem enviat a diversos mitjans sobre el greu endarreriment en el pagament dels llibres de text per part de l’Ajuntament i els enllaços dels que se n’han fet ressò. També esperem que la promesa feta al seu dia pel regidor d’Educació i Cultura, José Bellés, que es pagaria la diferència dels llibres de 1r i 2n de Primària per compensar la pèrdua per ser receptors del Bo-llibre de 117 € de la Conselleria, es faça efectiva. Nosaltres estarem vigilant perquè siga així.

El BLOC denuncia l’injustificable endarreriment en el pagament dels llibres de text

L’anterior legislatura, l’Ajuntament de Museros, a instàncies del BLOC que gestionava la Regidoria d’Educació, va començar a assumir el 100% del cost dels llibres de text dels escolars empadronats a Museros. Aquest curs, el procés de sol·licitud per a l’ajuda no es va iniciar fins el final de gener, quan els pares van haver de fer front al pagament dels llibres al mes de setembre. Però el més greu i preocupant és que s’està acabant el curs escolar i els pares encara no han rebut ni un euro de l’ajuda municipal.
En l’últim Ple, el regidor d’Hisenda va afirmar que la primera setmana de juny començaria a pagar-se. Sobre això, Andreu Collado, edil del BLOC, afirma que «val més tard que mai, però nosaltres pensem que pagar els llibres a punt d’acabar el curs no és gens seriós. No pot ser que l’Ajuntament tarde 10 mesos a complir un compromís adquirit davant els seus administrats. Això sense comptar la imatge de poca formalitat que es dóna als contribuents muserencs amb l’enorme dilatació d’una gestió no massa complicada».
D’altra banda, el BLOC també vol denunciar que no pot ser que els pares dels xiquets que han cursat 1r i 2n de Primària es vegen perjudicats per haver rebut els 117 euros que dóna la Conselleria d’Educació en el mal anomenat Pla de Gratuïtat dels Llibres de Text, ja que no cobreix el cost total real d’aquest material. Si es té en compte que els pares dels altres alumnes de Museros sí que reben una beca per la totalitat del cost dels llibres de text adquirits, en el BLOC pensem que no pot ser que «gràcies» a la Conselleria del PP, els alumnes i els pares muserencs isquen perdent. Per això esperem, tal com va prometre l’actual regidor d’Hisenda, Javier Marí, que es busque una fórmula per a compensar la diferència entre el que costen realment els llibres de Primer i Segon de Primària i els 117 euros que concedeix la Conselleria i que, en teoria, haurien de ser prou per pagar els llibres.
Val a dir que després d’haver enviat la nota de premsa, el dijous 5 de juny, els pares han començat a tindre ingressats els diners en els seus comptes bancaris. Val més tard que mai, però el que ha passat enguany no s’hauria de repetir. I la compensació de 1r i 2n de Primària continua pendent…

Hortanoticias.com

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=196449