Ahir hi hagué Ple de l’Ajuntament, sense massa suc pel que fa a l’ordre del dia que proposava el govern. Hauria sigut un ple de tràmit si no arriba a ser per les preguntes i els precs que Andreu Collado va formular a l’alcalde i a l’equip de govern, ja que el PSOE local continua la seua estratègia de deixar passar el temps i preguntar poca cosa. El BLOC va prometre que faria oposició, constructiva i fiscalitzadora, i per respecte als seus votants i al poble, això estem fent.
Ací baix teniu la moció perquè es desdoble el grup de xiquets que s’incorpora a l’escolarització i els pares dels quals han demanat que s’escolaritzen en valencià. En estos moments, hi hauria 6 xiquets que no podrien fer-ho i es conculcaria un dret fonamental per a nosaltres. Finalment, de les 15 preguntes i 2 precs que el nostre regidor va fer en destaquem, resumidament, les contestacions a tres de les que ens semblen més importants.

Moció del BLOC davant el Ple de l’Ajuntament de Museros per a sol·licitar la creació d’un nou grup en el Col·legi Públic Blasco Ibáñez.

El procés de matriculació dels xiquets i xiquetes de Museros que han de començar la seua escolarització en el Col·legi Públic Blasco Ibáñez el pròxim curs 2008-2009 ha donat com a resultat que hi haja, fins ara, 31 sol·licituds d’admissió en el Programa d’Ensenyament en Valencià (PEV) i sols es disposa de 25 places. Això tindrà com a conseqüència que 6 alumnes no puguen ser matriculats en l’opció desitjada pels seus pares i mares i es veja vulnerat el seu dret a rebre l’ensenyament en la seua llengua pròpia.
Museros és un poble en expansió i les necessitats educatives de la població faran que ara i en el futur siguen necessaris més grups en cada nivell educatiu. A més a més l’ampliació de dos a tres grups tindria una altra conseqüència positiva que l’administració hauria de considerar i valorar, la millora en la qualitat de l’ensenyament, ja que es reduiria la ràtio de les tres classes amb el consegüent profit per a tota la comunitat educativa del nostre poble.

Per tot això l’Ajuntament de Museros sol·licita
1. Que la Conselleria d’Educació atenga adequadament, tal com marca la llei, les necessitats educatives dels muserencs i muserenques i cree un altre grup dins el Programa d’Ensenyament en Valencià (PEV) al Col·legi Públic Blasco Ibáñez que faça possible l’escolarització de tots els alumnes en l’opció educativa desitjada.

Museros, 28 de maig de 2008

La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups, fet que ens ompli d’orgull ja que gràcies a la nostra acció política este problema, que afectava molts pares, mares i xiquets i que sembla que té bones perspectives de resolució, ha concitat la unitat de tots els regidors.

Pel que fa a les preguntes, sobre l’assumpte candent dels vestidors del poliesportiu, el regidor Josep Vicent Simón va dir que la intenció és poder licitar de nou les obres abans d’un mes. Per desgràcia, segons entén el BLOC, continua molt en l’aire que puguen estar en ús per a l’inici de la pròxima temporada.

Sobre la neteja i tancament de solars, l’alcalde va afirmar que els ha sorprés la bona resposta que hi ha hagut ja que se n’han netejat molts (un 80% va dir). De tota manera, el decret d’alcaldia instava també al tancament dels solars i això ho han fet ben pocs. A més, l’Ajuntament és el primer que hauria de donar exemple i justament n’hi ha 5 o 6 de titularitat municipal que continuen per tancar. Com a exemple, el de la foto, situat prop de l’ermita.

Per acabar, de la qüestió del pagament dels llibres de text, el regidor d’Hisenda va afirmar que al principi de juny començaria a pagar-se (val més tard que mai, però en el BLOC pensem que pagar els llibres a punt d’acabar el curs no és gens seriós). Marí també va dir que es buscaria una fórmula per a compensar la diferència entre el que costen realment els llibres de Primer i Segon de Primària i els 117 euros que dóna la Conselleria en el mal anomenat Pla de Gratuïtat dels Llibres de Text, però al·legava problemes legals per a fer-ho. En el BLOC, que vam instaurar la gratuïtat dels llibres quan gestionàrem Educació, pensem que no pot ser que «gràcies» a la Conselleria del PP, els alumnes i els pares muserencs isquen perdent.

I el pròxim Ple, més.