La coalició Bloc-Iniciativa-Verds, que concorre a les eleccions generals, naix amb “visió de perdurar en el temps” i de continuar sumant, segons el secretari general del Bloc, Enric Morera, i és, segons la seua cap de llista per València, Isaura Navarro, “una coalició d’idees no de percentatges ni d’interessos estranys”.
La coalició Bloc-Iniciativa-Verds, que concorre a les eleccions generals, naix amb “visió de perdurar en el temps” i de continuar sumant, segons el secretari general del Bloc, Enric Morera, i és, segons la seua cap de llista per València, Isaura Navarro, “una coalició d’idees no de percentatges ni d’interessos estranys”.
D’aquesta manera, el secretari general del Bloc, Enric Morera, ha manifestat que la coalició té “visió de perdurar en el temps, de créixer, de compartir, de sumar i de situar veus valencianes” en el Congrés dels Diputats fent front al bipartidisme.
Morera ha assenyalat que avui “és un dia històric, un dia que mira al futur” i ha assegurat que “la miopia política” i la “cerrileria” no és, ha garantit, “la nostra”. Aquesta plataforma, ha avançat, “continuarà sumant; hi haurà moltes sumes de molta gent que sap que això és el futur”.
Amb un símil futbolístic, ha assegurat que tenen intenció de “suar la camiseta dels equips de la terra”, i no la del Madrid “com farà el PP” ni la del Barça, “com farà Zapatero”, perquè la coalició “no és dependent, no és sucursalista i té els peus i el cap posats ací; no ens manarà ningú”. Així mateix, ha defés el “referent” que suposa la cap de llista per València, Isaura Navarro.
Per la seua banda, Navarro ha manifestat que suposa un “orgull” ser la cap de llista perquè es tracta d’una “coalició plural i diversa que comparteix un mateix objectiu: construir per fi un espai sòlid que faça front al bipartidisme i represente la suma dels grans valors que són l’esquerra, el valencianisme i l’ecologisme”.
Per això, s’ha mostrat convençuda que la coalició “és la primera pedra d’un camí molt llarg de futur en què continuarem estant units”.
COALICIÓ D’IDEES, NO DE PERCENTATGES
En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta “és una coalició d’idees, no de percentatges ni d’interessos estranys” i ha assegurat que “quan estem junts ens entenem, sabem el que volem i estem molt a gust, i això és treballar a gust en la pluralitat i no en la persecució de què és diferent”.
Segons va manifestar, els valencians i valencianes “estaven esperant aquesta gran coalició” i ha qualificat de “imprescindible” accedir al Congrés per a tindre “una veu pròpia”.
El portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià, Paco García, s’ha pronunciat en semblants termes i ha expressat la seua satisfacció perquè “per primera vegada en la història, l’ecologisme, el valencianisme i l’esquerra tinguen un punt d’unió”.
Així mateix, ha manifestat que aquest nou camí s’inicia “amb bagatge”, tant el de la seua cap de llista per València, Isaura Navarro, que ha sigut “la veu valenciana” en el Congrés dels Diputats com el d’altres formats en ajuntaments i altres nivells polítics.
Per la seua banda, el portaveu dels Verds, Carles Arnal, ha insistit en el fet que la coalició electoral “és l’inici d’un projecte que va més enllà”, perquè, ha assegurat, “representem la confluència real, conscient, volguda de l’esquerra transformadora i renovada, del valencianisme progressista i l’ecologisme polític”. En el mateix sentit, ha remarcat que la coalició és “el començament d’una àrea de confluència que ha de donar fruits”.
Per Alacant el candidat serà l’alcalde de Muro, Rafa Climent i per Castelló el regidor a Betxí, Alfred Remolar.
D’altra banda, Projecte Obert –el corrent crític d’EU de Joan Ribó i Josep Bort– ha decidit finalment integrar-se en la coalició. La campanya electoral serà “austera” segons Morera, però “viva, creativa i imaginativa”.