Davant l’actualitat de la qüestió, pengem la moció que presentàrem en el ple de setembre i que, desafortunadament, no es va aprovar per l’absència del Ple de Ximo Albiñana, que va fer que l’alcalde la desestimara amb el seu vot de qualitat.

Moció del Bloc de Museros davant el Ple de l’Ajuntament perquè el Consell de la Generalitat reconsidere la seua decisió de tancar els repetidors de TV3

A Europa, l’eurodiputat Csa Tabajdi, president de l’Intergrup del Parlament Europeu en Favor de les Minories, considera que impedir la recepció de TV3 al nostre territori «es tracta d’una decisió lamentable» i afirma que «des d’un punt de vist estrictament legal, potser és un assumpte intern d’Espanya. Però els principis de llibertat d’expressió i de respecte a la diversitat cultural i lingüística no poden restringir-se en cap frontera de la Unió».

Nosaltres entenem que un govern, siga estatal o autonòmic, que pretenga aïllar el seu espai audiovisual i protegir els ciutadans de la contaminació lingüística o cultural que puga vindre de fora és un govern que no ha entés el món en què viu, ni els principis essencials sobre els quals estem construint l’Europa de hui.

A més, cal tindre en compte que ja fa fa vint-i-dos anys que l’oferta de la CCRTV està present en les cases de tots els valencians i que compleix o incompleix els mateixos criteris de legalitat que, per exemple, les emissions de RTVV (Canal 9 i Punt 2) a les Illes Balears, i no se’ns acudeix demanar-ne la restricció. Al contrari, cal que tots, aprofitant les immenses possibilitats que la tecnologia ens ofereix hui, puguem accedir a tots els mitjans que siga possible, i que cadascú, lliurement, trie l’opció que desitge, perquè ningú obliga cap valencià a veure TV3, igual que ningú obliga que cap mallorquí veja Canal 9.

Per això, l’Ajuntament de Museros, amb motiu de la decisió del Govern valencià de suspendre les emissions de TV3 en el nostre territori, sol·licita:

1. Que el Consell de la Generalitat reconsidere la seua decisió de tancar els repetidors de la televisió pública catalana per tal que continuen emetent al País Valencià,

2. Demana al president de la Generalitat que impulse i accepte els contactes que se li han oferit amb els responsables dels governs català, balear i de l’estat per tal de negociar un acord que faça possible l’intercanvi recíproc de les seues emissions tant televisives com radiofòniques amb les de Radiotelevisió Valenciana, tenint en compte que es tracta de comunitats unides pel vincle de la llengua compartida.

3. L’Ajuntament de Museros considera que la proposta d’este acord oficial entre els respectius governs autonòmics és la millor manera de superar un conflicte que atempta contra la llibertat d’informació i d’expressió reconegudes en la Constitució i que l’únic que fa és alimentar la crispació social.

Museros, a 27 de setembre de 2007.